Crònica de l'actuació de Temps de Flors

L'actuació de Temps de Flors es mostrava propicia per tal d'aconseguir repetir els castells del Bateig. La companyia de dues grans colles com Marrecs i Xics, que tenen assumits els castells de 7 i sovintegen els castells de 8, presagiava que podia ser un revulsiu pels Xerrics, i el marc incomparable de Temps de Flors, havia d'acabar d'engalanar el que podia ser una gran jornada castellera.


El temps, com ja ve essent habitual a les actuacions de Xerrics, no va donar treva en aquesta jornada, i les tres colles es van haver de desplaçar al local de Marrecs.

S'inicià la jornada castellera amb un conjunt de pilars simultanis, amb els Xerrics presentant, novament, el seu pilar de 4 de noies, un pilar molt entrenat i esplèndidament executat.
Pd4 femení d'inici d'actuació:


En primera ronda de castells, i actuant en tercera posició, els Xerrics, molt curt d'efectius, muntaren el seu tres de sis, un castell, que, tot i la mancança de castellers volcànics i les novetats en diferents posicions de la pinya dels presents, es va realitzar amb molta seguretat i eficàcia. Novament, el pom de dalt, i la part més lleugera del tronc, van ajudar en gran manera a aconseguir aquesta fita.
3d6:


En segona ronda els Xerrics llençaren la torre de sis, un castell que porta un bon bagatge a nivell de tronc, que es va mantenir ben controlat a totes les mides i que es mostrà més estable que en l'última vegada, fruit del treball ben realitzat als assaigs i a la gran pinya que es va formar gràcies a l'ajuda de Marrecs i Xics.La torre, tot i esser un castell que és per naturalesa difícil d'executar, i encara que van faltar moltes de les mans habituals, es va elevar de forma segura i impecable.
2d6:


Ja en tercera ronda, i amb els Xerrics satisfets dels resultats obtinguts i coneixedors de les seves possibilitats, es decidiren a aixecar el quatre de sis, un castell que vénen entrenant amb èmfasi els últims temps, i que no els acostuma a decebre. Tenint en ment la possibilitat d'aixecar un pis més en quant l'afluència d'efectius ho faci possible, el castell es muntà amb algunes posicions de castellers en un pis inferior a l'habitual. El resultat obtingut fou l'esperat, el tronc va treballar amb molt d'ofici i va mantenir unes bones mides en tres de les quatre rengles, i el pom de dalt es va mostrar decidit i àgil en la consecució del castell.
4d6:


Finalment, com a comiat de la jornada, es tornà a realitzar una sèrie de pilars conjunts, on els Xerrics aixecaren un pilar de quatre saludat, amb uns pilaners molt solvents i amb molta experiència que denoten les grans possibilitats que aquesta colla exhibeix.
Pd4 saludat, final d'actuació:


La jornada es pot considerar un nou gran èxit pels Xerrics d'Olot, que mostren de nou les possibilitats que s'albiren quan es disposa d'un bon gruix de pinya i de les mans conegudes dels castellers volcànics, i un gran èxit per les altres dues colles que van aixecar grandíssims castells tals com, per part dels Marrecs de Salt: 2pd4, 7d7, 4d8, 2d7c, i 1pd5 i 2Pd4; i per part dels Xics de Granollers: 3Pd4, 3d7, 4d8, 5d7 i pd5.


Comentaris

Anònim ha dit…
Molt bona actuació xerrics!!
Som molt bons!!!
Sergi Camps ha dit…
Bona crònica i bona actuació, ara toca pujar un pis més a aquest 3d6 i 4d6 q teniu tan macus

Ens veiem a plaça, o algun assaig conjunt.

Sergi Camps